12.10.13

Citāda ābolu kūka...

Sveiki tauta, sestdienas vakarā. Šodien cepjam ābolu kūku :).

Nepieciešams:
Āboli, es ņemu kautkur piecus vidēja lieluma
1 ēd. k. Lys sirup
Kanēlis
3 olas
200 gr. sukrina
200 gr. mandeļmilti
1 tēj.k. vanilīn cukurs
1 tēj.k. cepamais pulveris

Sākam gatavot, samizoju un sagriežu mazos gabaliņos ābolus, pievienoju lys sīrupu vienu ēdamkaroti un kanāli cik sirds vēlas. Samaisu un atstāju lai pastāv kāmēr taisu mīklu.



Gatavojam mīklu, 3 olas samaisam ar 200 gr. sukrina, piesijājam klāt 200 gr.mandeļu miltus sajauktus ar vanilīn cukuru un cepamo pilveri. Pievienoju mīklai ābolus, samaisam kopā mīklu ar āboliem. Pildam ar sviestu iesmērētā kūku cepšanas formiņā un cepjam 180 gr. 40 min. Bet es jau vienmēr pārbaudu ar zobu kociņu vai kūka jau nav gatava ātrāk. Ja kociņš saus, kūku jau var 
ņemt ārā.



LABU APETĪTI!!!

Un meitenes šī kūka ir mazkaloriju, tauki un cukurus tik cik no sviesta ar ko iesmērējam formu un Lys sirup.
Vienreiz nedēļā takš varam atļauties sevi iepriecināt :):):).


Nav komentāru: