6.10.13

Mājās gatavots musli...

Sastāvdaļas:
200 gr.linu sēklas
200 gr.saulespuķu sēklas 
200 gr. sezam sēklas
400 gr. mandeles 
200 gr. valriekstu 
200 gr. lazdu rieksti 
200 gr. kokos riekstu skaidiņas
2 tēj.k. sāls 
2 tēj.k. kardamons 
8 ēd. k. sukrin (cukura aizvietotājs) 
200 ml. ūdens
100 ml. rapšu eļļas 

Mandeles, valriekstus un lazdu riekstus sasmalcina. Visas sastāvdaļas pēc kārtas ber bļodā, bļodu vajag lielu, jo diezgan daudz sanāk. Visu kārtīgi samaisa. Pa to laiku cepeškrāsnis jau sildās uz 150 grādiem. Ieberam dziļajā cepeškrāsns pannā un liekas musli cepties, ik pēc 15 minūtēm apmaisam. Cepjam 1 stundu un tas sanāk ka apmaisas četras reizes. Pēc stundas izslēdzam cepeškrāsni, attaisam durtiņas vaļā un ļaujas musli apkals un atdzist stāvot cepeškrāsnī iekša. 



Ēdu brokastīs kopā ar biezpienu un Turkisk naturell yoghurt, vai arī ar jebkuru jogurtu bez piedevām.Var vēl klāt  pievienot ievāriju bez cukura, vai  medu.

Labu apetīti !!!

Nav komentāru: