21.2.14

Macaron...


   Sveiki, 
   Mani jau sen vilināja šis noslēpumainais franču saldums. Sen atpakaļ biju mēģinājusi viņus pagatavot, bet tur nekas labs nesanāca. Mana laba paziņa šeit Norvēģijā ir ļoti aizrāvusies ar konditorijas izstrādājumiem, braucu es ciemā uz apmācībām. Viņai jau sanāk viss kā no grāmatas:).
   Šonedēļ  esmu atvaļinājuma, bijām pat paspējuši aizpeldēt līdz Dānijas galvaspilsētai Copenhagen :). 
   Šodien manam dēliņam dzimšanas diena un tāpēc nolēmu, ka esmu labi atpūtusies, lai vēlreiz mēģinātu pagatavot macroni :).

Vajadzīgs:
  • 120 gr. mandeļu miltu
  • 200 gr. pūdercukurs
  • 3 olu baltumi ( olas istabas temperatūras)
  • 30 gr. cukura
  1.  Izsijā pūdercukuru un mandeļu miltus
  2. Sakuļ olu baltumus ar cukuru, STINGRĀS PUTĀS
  3. Sakultajiem olu baltumiem pievieno krāsvielu un sakuļam visu kopā
  4. Pūdercukuru un mandeļu miltus uzmanīgi iecilājam olu baltumos
  5. Mīklu izspiež mazos aplīšos uz pannas, kas pārklāta ar cepamo papīru.
  6. Tad izsitam burbulīšus, ņemam pannu un metam pret ceitu virsmu (spēks saprāta robežās :)) Un ļaujam apkalst 30 minūtes
  7. Cep pa vienai pannai 170 grādos 10 minūtes
  8. Atdzesē un piepildam ar sviesta krēmu
Man ar noņemšanu no pirmās pannas bija problēmas lipa klāt neesmu spečuks kāpēc tas notika. Bet domāju ka nākamreiz cepam papīru apsmidzināšu ar pretlipšanas eļļu.

Mīkla sanāca ļoti laba uz pannas arī gandrīz vienāda izmēra cepumiņi:
 Jau izcepti:šitie ir labākais variants pārējie pārplīsa :(. bet tas jau garšu nemainīja :).

 Pildīti ar sviesta krēmu:
Un laimīgā pavārīte, kas ir 80 % apmierināta ar rezultātu :):):).


Jaukas jums brīvdienas. Jau kārtējā piektdiena klāt :)

1 komentārs:

RitaGri teica...

Tā jau ir, ir tikai jāsadūšojas un jāķeras klāt, un rezultāts acīm redzams. Žēl, ka skaistos cepumus nevar arī pagaršot...